Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει..

       Ως βίωμα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον τίτλο του σημερινού άρθρου, για μία μερίδα ανθρώπων.. Πιστεύουν ότι η ζωή κυλά χωρίς να δέχεται επιδράσεις και ότι όλα είναι προκαθορισμένα μέσα σε αυτήν! Αυτό βέβαια μόνο ως λάθος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθώς τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο στην ζωή μας. Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να πάρουμε την "μοίρα" στα χέρια μας και να καθορίσουμε τα γεγονότα της ζωής μας. Βέβαια, υπάρχουν και οι συμπτώσεις που μας κατακλύζουν καθημερινά, αν και πολλές από αυτές δεν μπορούμε να τις διανοηθούμε.
       Για να το εξηγήσω καλύτερα αυτό, θα δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Υποθέστε ότι είστε σε ένα μαγαζί και πίνετε τον καφέ σας.. Εκεί που είστε εντελώς ανέμελος/η και έχοντας αδειάσει το μυαλό σας από κάθε είδους σκέψη εκτός βέβαια από την "ιδέα" της απόλαυσης,
ξαφνικά ακούτε έναν μικρό κρότο! Από το πίσω τραπέζι έχει πέσει το βιβλίο ενός ανθρώπου. Εσείς ως ευγενική προσωπικότητα, το μαζεύετε και του το δίνετε.. Και εδώ είναι η στιγμή "κλειδί" της ημέρας. Μπορείτε να ανοίξετε διάλογο, μπορείτε και όχι. Μπορείτε να κεράσετε ένα ρόφημα, μπορείτε και όχι.. Μπορεί να μην είχατε σκύψει καν για να μαζέψετε το βιβλίο. Και από την απόφαση που θα πάρετε εκείνη την στιγμή, θα εξαρτηθούν πολλά από τα γεγονότα που θα γίνουν παρακάτω στην ζωή σας. Σας θυμίζω μόνο πόσα ζευγάρια προέκυψαν από μία τέτοια τυχαία στιγμή αλλά και πόσοι πραγματικοί φίλοι..
      Έτσι, λοιπόν, φίλοι και φίλες μου μην αγνοείται τίποτα στην ζωή σας και μην παίρνετε τίποτα ως προκαθορισμένο και δεδομένο. Δείτε την κάθε σύμπτωση ως μία ευκαιρία για να ζήσετε περισσότερες στιγμές. Αρπάξτε την και ανανεωθείτε μέσα από αυτή. Παρομοιάστε την ζωή σας, σαν ένα λαχταριστό φρούτο και ξεζουμίστε την, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή που σας προσφέρει! Την ζωή μας την φτιάχνουμε μόνοι μας και αυτό είναι ευλογία! Μην χαραμίζεστε σε ανόητα προβλήματα, τσακωμούς και κάθε λογής αρνητικό! Δείτε την θετική της πλευρά και απολαύστε την! Πολύ απλά ΖΗΣΤΕ!
     Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι και φίλες μου για την στήριξη σας!Θα τα πούμε και πάλι σύντομα!


Ρύση Dr. Lem: "Την ζωή μας την καθορίζουμε εμείς και ο μόνος υπεύθυνος για ότι μας συμβαίνει είναι ο εαυτός μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου