Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά τι αξίζει σε μία σχέση..?

       Καλησπέρα φίλοι και φίλες μου.. Ξανά μαζί εδώ λοιπόν 1 εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και αυτή την φορά θα μιλήσουμε για τις σχέσεις και για το πως  επηρεάζουν την ζωή μας και πάνω απ' όλα την διάθεση μας. Τι είναι αρκετό σε μία σχέση και τι δεν είναι.. Τι μας φτάνει και τι όχι.. Πως πρέπει να φερόμαστε και τι πρέπει να αποφεύγουμε..
       Τι είναι λοιπόν η έννοια "σχέση" και τι την περιβάλλει..; Βέβαια επιστημονική εξήγηση δεν υπάρχει αλλά μετά από διάφορες γνώμες που έχω ακούσει θα προσπαθήσουμε μαζί να δώσουμε μία εξήγηση.. "Σχέση είναι ότι ομορφότερο υπάρχει στην ζωή μου..", "Σχέση είναι αυτό που όταν 2 άνθρωποι είναι μαζί και ο ένας αγαπάει τον άλλον..", "Σχέση είναι ότι χειρότερο υπάρχει γιατί είναι κάτι που συνεχεία σε αγχώνει και όταν τελειώνει σε στεναχωρεί..". Αυτές είναι μερικές γνώμες ανθρώπων για την σχέση. Βέβαια, τα πράγματα που τελειώνουν είναι πάντα άσχημα γιατί αλλιώς δεν θα τέλειωναν..

      Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς την έννοια σχέση.. Θα έλεγα ότι σχέση είναι μία μίξη όλων των παραπάνω.. Σε μία σχέση δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνο καλές στιγμές ή μόνο άσχημες.. Βέβαια, σε μία ιδανική σχέση το ποσοστό που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις καλές και τις κακές στιγμές θα πρέπει να είναι 90-10.. Και οι κακές στιγμές πρέπει να υπάρχουν μόνο και μόνο για να μαθαίνει ο ένας από τους δύο ή αμφότεροι τα λάθη τους και να διορθώνονται..
      Τι γίνεται όμως όταν οι κακές στιγμές υπερβαίνουν το όριο και κάποιος νοιώθει άδειος; Εκεί, λοιπόν, τα πράγματα δυσκολεύουν και πρέπει και οι δύο να κάτσουν να ψάξουν την αιτία που γίνεται αυτό μέσα από συζήτηση.. Γιατί το παν σε μία σχέση είναι επικοινωνία και η εμπιστοσύνη.. Όταν κάποιος από αυτούς του θεμέλιους λίθους δεν υπάρχει τότε το πιο πιθανόν το "οικοδόμημα" (σχέση) να καταρρεύσει..
      Έτσι, λοιπόν, μέσα από επικοινωνία μπορεί να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχέση.. Όταν όμως αυτή η επικοινωνία απουσιάζει από τα 2 μέλη θα είναι καλύτερα και για τους δύο αλλά και για την σχέση να χωρίσουν οι δρόμοι τους.. Διότι, όταν, δίνεις μόνο και δεν παίρνεις είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις.. Σε απογοητεύει, σε "σκοτώνει", σε ρίχνει κάτω.. Και αυτό γίνεται δυσκολότερο όταν παίρνεις την μεγάλη απόφαση να ζητήσεις από τον σύντροφο σου και να γίνεις "ζητιάνος" συναισθημάτων και αγάπης για να διορθώσεις κάποια πράγματα που πιθανόν ο άλλος να μην έχει καταλάβει, να εξακολουθείς να μην παίρνεις.. Εκεί πλέον τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο.. Και όταν είσαι σε τέτοιο σημείο, περιμένεις λίγο και αν δεις ότι τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα, είναι καλύτερα να "αποχωρήσεις"..
     Βέβαια, υπάρχει και η καλή πλευρά της σχέσης.. Μπορεί να σε "ανεβάσει", να σε "φτιάξει", να σε "στείλει στα ουράνια" όταν όλα λειτουργούν σωστά.. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που ένοιωσα όταν μπήκα στην πρώτη μου σχέση.. Ένοιωθα την καρδιά μου να θέλει να φύγει από το σώμα μου, την αναπνοή μου να κόβεται και το μυαλό μου να χάνεται όταν είχα ακούσει εκείνο το πολυπόθητο "ΝΑΙ" από την κοπέλα που τόσο πολύ είχα ερωτευτεί .. Το ίδιο πιστεύω να είχατε νοιώσει κι εσείς ή σας εύχομαι να νιώσετε, γιατί ζωή χωρίς έρωτα και αποδοχή είναι άδεια..
     Αυτά, λοιπόν, για σήμερα φίλοι και φίλες μου.. Ανοίξαμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο σήμερα (ίσως το μεγαλύτερο) και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολλές συζητήσεις που αφορούν τις σχέσεις.. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, υγεία, προσοχή σε ότι και να κάνουμε και φυσικά πολύ μα πάρα πολύ ΕΡΩΤΑ.. Είθε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα ομορφότερα μας.. Σας χαιρετώ..

Ρύση Dr. Lem 1: " Όταν δίνεις μόνο και δεν παίρνεις σου είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις.. "

Ρύση Dr. Lem 2: " Ζωή χωρίς έρωτα είναι άδεια.."



      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου