Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ομορφιά του να γνωρίζεις το "καινούριο"..


Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες & αξιαγάπητες αναγνώστριες! Δίνω λίγο περισσότερη προσοχή στο γυναικείο φύλο λόγω της ιδιαίτερης αδυναμίας που τρέφω γι’ αυτό.. Και φαντάζομαι και όλος ο αντρικός πληθυσμός! Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω βεβαρημένων υποχρεώσεων (και δεν είναι ψέμα!) είμαι εδώ μαζί σας για να συζητήσουμε για την ομορφιά του να γνωρίζεις κάτι καινούριο και το κατά πόσο μπορεί αυτό να σε αλλάξει εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το καινούριο ως επικίνδυνο και ως ένα μεγάλο ρίσκο.. Έτσι πολλοί έχουν απομακρυνθεί από την πρόκληση του να εξερευνήσεις κάτι νέο και με τον καιρό να το κατακτήσεις.. Γιατί στην ουσία περί μίας πρόκλησης πρόκειται, καθώς όταν παρουσιάζεται στην ζωή ένα συμβάν ή ένα πρόσωπο που δεν το έχεις ξανασυναντήσει, μέσα σου ξυπνάει ένα ένστικτο που σε ωθεί στο να μάθεις τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου και σιγά σιγά να το κάνεις δικό σου! Δείτε τι έκανε ο άνθρωπος με την σελήνη. Στην αρχή ήταν κάτι ξένο, γι αυτόν. Αλλά με τα χρόνια το εξερεύνησε και αφού το έμαθε καλά, στο τέλος το κατέκτησε.

Έτσι γίνεται και στην πραγματική ζωή. Όταν μας παρουσιάζεται κάτι καινούριο, πρέπει αρχικά να το εξερευνούμε και να εξετάζουμε όλες τις πτυχές του. Αργότερα να δοκιμάζουμε πάνω σε αυτό και όταν πια το μάθουμε καλά, θα έρθει η στιγμή να το κατακτήσουμε.. Και αυτή η στιγμή πιστέψτε με φίλες & φίλοι μου θα έρθει από μόνης της. Την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, μου περνάνε δεκάδες σκέψεις από το μυαλό για το τι καινούριο μπορεί να συναντήσεις ανά πάσα στιγμή.. Μπορεί να είναι μια νέα ευκαιρία για δουλειά, ένα καινούριο ερωτικό ταίρι ή ακόμα καλύτερα ένας καινούριος φίλος. .
Οπότε φίλοι μου μην αφήσετε  ευκαιρία για να γνωρίσετε κάτι καινούριο.. Καταπιαστείτε με αυτό και στο τέλος κάντε το δικό σας! Είναι εύκολο και είμαι σίγουρος ότι θα σας εξιτάρει! Επίσης, το ίδιο συναίσθημα νοιώθω και με έναν τόπο που πρόκειται να επισκεφτώ.. Μαζεύω αρχικά πληροφορίες (στάδιο γνωριμίας), αργότερα κάνω το πλάνο (στάδιο εξερεύνησης) μου και όταν φτάσω εκεί δεν αφήνω και το παραμικρό σοκάκι που να μην δω! Και αφού τελειώσω την περιήγηση μου, έχω φτάσει αυτόματα στο στάδιο της κατάκτησης! Και τότε ναι! Το υπέροχο συναίσθημα της κατάκτησης του καινούριου έχει πάρει ξανά την θέση του μέσα μου! Πρόσφατα έλειπα σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μιλώντας χαρακτηριστικά με κάποιους ντόπιους σε κάτι περίχωρα, δήλωναν έκπληκτοι που είχα την διάθεση να επισκεφτώ εκείνες τις μικροσκοπικές τοποθεσίες! Αλλά ειλικρινά σας μιλάω φίλοι μου εκεί είχα τις καλύτερες εμπειρίες μου! Αλλά να μην πιαστώ μόνο από τα ταξίδια γιατί μπορώ να μιλάω μέρες γι αυτά! Δεσμεύομαι όμως ότι θα γράψω ένα άρθρο μόνο για ταξίδια και το τι πρέπει να κάνει ένας καλός ταξιδιώτης, ώστε να θυμάται για πάντα την επίσκεψη του στον εκάστοτε προορισμό!
Παραπάνω μίλησα και για το πώς αλλάζει το "καινούριο" έναν άνθρωπο εξωτερικά. Πόσες φορές πήγαμε και αγοράσαμε καινούρια ρούχα ή πήγαμε και περιποιηθήκαμε τον εαυτό μας εξαιτίας μίας συνέντευξης για νέα δουλειά ή εξαιτίας μίας συνάντησης με έναν νέο φίλο ή φίλη; Η απάντηση είναι: αμέτρητες! Έτσι λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, μπορείς να καταλάβεις πως αυτό το νέο που θα μπει στη ζωή σου σε ενεργοποιεί και σε βάζει στην διαδικασία να αλλάξεις προς το καλύτερο.. Γιατί μην μου πει κανείς ότι δεν σκέφτεται με τις ώρες πως θα παρουσιαστεί στο καινούριο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει! Αλλά πάνω απ’ όλα αυτό το νέο που θα συμβεί στην ζωή μας φέρνει κάτι άλλο. Κάτι πιο μεγάλο και πιο σημαντικό! Κάτι που βάζει στην άκρη όλους τους φόβους και όλους τους ενδοιασμούς μας , και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Το χαμόγελο φίλοι μου! Από την στιγμή που θα έρθει στο πρόσωπο μας, νοιώθουμε αλλιώς και φυσικά κάνουμε τον απέναντι μας να μας βλέπει διαφορετικά! Τον κερδίζουμε και στο τέλος τον κατακτούμε.. Αυτός δεν είναι και ο στόχος μας; Οπότε «φορέστε» κι εσείς το χαμόγελο σας και βγείτε έξω να γνωρίσετε καινούρια πράγματα και να αποκτήσετε καινούριες εμπειρίες.. Μην δειλιάζετε και μην σκέφτεστε αρνητικά!
Αυτά λοιπόν φίλοι μου για το "καινούριο" και για το τι πρέπει να σκέφτεται κάποιος όταν του παρουσιάζεται! Μην αφήνετε καμιά ευκαιρία στην ζωή σας να πάει χαμένη και εκμεταλλευτείτε το καθετί που υπάρχει γύρω σας έτσι ώστε να κερδίζετε εμπειρίες.. Και τέτοιες εμπειρίες μόνο γνώση μπορούν να φέρουν. Θέλω να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και να περάσετε όσο πιο καλά γίνεται ο καθένας με τα άτομα που θέλει δίπλα του! Πάντως μην ξεχνάτε τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους καθώς και αυτοί έχουν ανάγκη από ένα χαμόγελο και μία επίσκεψη! Μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μέρες ζεστασιάς και αγάπης και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε έμπρακτα, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό! Άλλωστε μία επίσκεψη στα δικά μας άτομα μόνο χαρά και ευτυχία μπορεί να προκαλέσει.. Επίσης υπάρχουν και πολλά ιδρύματα που μας έχουν ανάγκη.. Κι επειδή τέτοιες μέρες θέλω να πιστεύω ότι όλοι φοράμε τον καλό μας εαυτό, καλό θα ήταν ο καθένας να κάνει από μία δωρεά.. Το πόσο μικρή ή τόσο πόσο μεγάλη το καθορίζει ο καθένας μας. Να έχετε στο μυαλό σας ότι ακόμα και 1 ευρώ είναι σημαντικό όταν μαζεύεται από μεγάλη μάζα ανθρώπων.. Επίσης, δωρεά μπορούμε να κάνουμε  δίνοντας παλιά μας ρούχα ή ακόμα και παιχνίδια για τους πιο μικρούς.. Αν ένας γονιός κάνει την αρχή δωρίζοντας ένα αντικείμενο του, θα ακολουθήσει και το παιδί δίνοντας κάτι δικό του. Έστω συμβολικά! Είναι και αυτό μέρος της διαπαιδαγώγησης και της σωστής ανατροφής. 
Τέλος θα μπορούσατε να δώσετε ατέλειωτη χαρά και ευχαρίστηση σε ηλικιωμένους και παιδιά που βρίσκονται στα ιδρύματα ή σε χωριά SOS με μία απλή επίσκεψη σας! Αυτό δεν κοστίζει τίποτε.. Για αυτούς όμως εκεί είναι μία στιγμή αγάπης & ελπίδας πως η ζωή θα τους ανταποδώσει και θα τους χαμογελάσει! Μην το αμελήσετε λοιπόν.. Δεν ήθελα να μακρηγορήσω αλλά θεωρώ πως αυτά τα πράγματα εφόσον δεν είναι αυτονόητα (δυστυχώς) θα πρέπει να ειπώνονται επανηλειμένα από τον καθένα στους γύρω μας!
Δεν ευχήθηκα καλή χρονιά γιατί μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε.. Καλά να περνάτε σε ό,τι και αν κάνετε.. Περιμένω τα νέα και τα σχόλια σας.. Επίσης μην διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας της σελίδας ή στέλνοντας μου ένα απλό mail στο symvoulesblog@gmail.com Θα χαρώ πολύ να διαβάσω από εσάς! Θα ήθελα τέλος να σας ευχαριστήσω για την στήριξη που μου παρέχετε και για την αγάπη που μου δείχνετε! Μου δίνετε έτσι δύναμη να συνεχίζω αυτό που κάνω!

Ρύση Dr. Lem:  “Μην φοβάστε το καινούριο.. Υιοθετήστε το κάντε το μέρος της ζωή σας..!”

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία δημοσίευση.. Μπράβο σου! Keep going..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια φιλε μου,δινεις ελπιδα και αισιοδοξια σε πολλους με τα λογια σου.καλες γιορτες με υγεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή